fbpx
Divlji kesten Herbalos

Zdravlje iz divljeg kestena

Divlji kesten se često koristi kao zdrav izvor hrane i dodatak jelima. Ima visok sadržaj škroba, vlakana, vitamina C i minerala poput magnezija i kalija. Također, sadrži antioksidanse koji štite tijelo od štetnih slobodnih radikala. Divlji kesten može pomoći u regulaciji šećera u krvi, smanjenju holesterola i povećanju ravnoteže elektrolita. Osim toga, konzumiranje divljeg kestena povećava i probavu i potiče dobro zdravlje srca. Ukratko, upotreba divljeg kestena može imati brojne zdravstvene benefite, pa ga vrijedi uključiti u svoju prehranu.

Također, često se koristi u kozmetičkim proizvodima, poput krema za lice i tijelo. Sadrži vitamine i minerale koji hidratiziraju i njeguju kožu, pomažući u smanjivanju znakova starenja i suhoće. Također, divlji kesten ima antioksidativna svojstva koja štite kožu od štetnih utjecaja okoline i pomažu u jačanju zaštitne barijere kože. Korištenjem proizvoda s ekstraktom divljeg kestena, koža ostaje hidratizirana, meka i sjajna. Ukratko, upotreba divljeg kestena u kozmetičkim proizvodima može imati značajne benefite za kožu.

“Najbolje su se pokazale kreme koje u svom sastavu imaju ekstrakt divljeg kestena”

Divlji kesten se često koristi u proizvodima za njegu vena, posebno u kremama. Njegove antioksidativne i protuupalne sposobnosti pomažu u smanjivanju boli i oticanja vena, te poboljšavaju cirkulaciju. Također, divlji kesten ima visok sadržaj minerala poput magnezija i kalija, koji pomažu u jačanju zidova vena i podržavaju zdravlje krvnih žila. Korištenjem krema s ekstraktom divljeg kestena, vene mogu ostati elastične i zdrave, te se smanjuju neugodni simptomi poput boli i oticanja. Ukratko, upotreba divljeg kestena u kremama za vene može pomoći u održavanju zdravlja vena.

U Herbalos d.o.o smo prepoznali ljekovita svojstva divljeg kestena te kreirali kremu namijenjenu za pomoć pri rješavanju problema proširenih vena, ispucalih kapilara, oslabljene venske cirkulacije i bolova u nogama i stopalima. Ova krema karakteristična je po 100% prirodnim sastojcima. Aktivne biljne supstance jačaju mikrocirkulaciju, tonus zidova vena, utiču na smanjenje propustljivosti kapilara, smanjuju osjećaj bola, otoka, temperaturu i crvenilo kod zapaljenja površinskih vena.

Vjerovatno najbolja krema za vene na tržištu.

Najnovije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naruči Herbalos proizvode na Web shopu

Herbalosion

Biljni lostion protiv bolova mišića i kostiju.

Neven krema

Prirodna krema namjenjena za zaštitu i njegu normalne, suhe i ispucane kože.

Krema za vene

Prirodna krema namijenjena za proširene vene i ispucale kapilare.
0
    0
    Korpa
    Vaša korpa je prazna.Vrati se na shop