fbpx

Prednosti prirodnih krema

Prirodne kreme za njegu kože su sve popularnije zbog njihovih zdravstvenih i okolinskih prednosti. Umjesto da koristite proizvode s puno hemikalija i sintetičkih sastojaka, prirodne kreme koriste prirodne sastojke poput ulja, biljaka i minerala za hidrataciju, njegu i zaštitu kože. Oni su alternativa komercijalnim, hemijski formuliranim kremama koje mogu sadržavati štetne sastojke poput parabena, silikona i umjetnih boja.

Evo nekoliko prednosti korištenja prirodnih krema:

 • Blagotvorno djeluju na kožu: Prirodni sastojci su blagotvorni za kožu jer sadrže antioksidanse, vitamine i minerale koji pomažu u održavanju kože hidratiziranom i zdravom.
 • Bez štetnih sastojaka: Prirodne kreme ne sadrže štetne sastojke kao što su parabeni, silikoni i umjetne boje, što znači da koža neće biti izložena štetnim kemikalijama.
 • Prirodni mirisi: Prirodne kreme imaju prirodne mirise zbog prisustva eteričnih ulja, što je puno zdravije i prirodnije od umjetnih mirisa.
 • Hranjivi sastojci: Prirodne kreme sadrže hranjive sastojke poput ulja i biljaka koji hrane i štite kožu. Ovi sastojci također pomažu u jačanju kože i sprečavaju starenje.
 • Prihvatljive za svaku vrstu kože: Prirodne kreme su obično blage i ne iritiraju kožu, pa su prihvatljive za svaku vrstu kože, uključujući osjetljivu kožu.
 • Povoljnije za okoliš: Prirodne kreme su proizvedene od biljnih sastojaka, što znači da su prijateljiji prema okolišu od kemijski formuliranih krema

Ipak, kod nekih prirodnih krema, postoje neki sastojci koji su potencijalno štetni za kožu, kao što su neke biljne vrste. Stoga, preporučuje se pročitati sastav prije korištenja bilo koje prirodne kreme.

Ukupno, prirodne kreme su zdrava i prirodna alternativa komercijalnim kremama. One pomažu u hidrataciji i održavanju zdrave kože bez izlaganja štetnim hemikalijama.

Najnovije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naruči Herbalos proizvode na Web shopu

Herbalosion

Biljni lostion protiv bolova mišića i kostiju.

Neven krema

Prirodna krema namjenjena za zaštitu i njegu normalne, suhe i ispucane kože.

Krema za vene

Prirodna krema namijenjena za proširene vene i ispucale kapilare.
0
  0
  Korpa
  Vaša korpa je prazna.Vrati se na shop